A Félegyházi Pékség kétgenerációs, 100%-ban magyar családi vállalkozás. Történetünk egészen 1999-ig nyúlik vissza, amikor a kiskunfélegyházi villanymalom helyén elkezdtünk malomipari termékek előállításával foglalkozni. Egészen 2001-ig ez volt cégünk fő profilja, majd ezen év márciusában „levertük a lakatot” az akkor 20 fővel vegetáló helyi kenyérgyárról. Ugyanezen évben megnyitottuk az első saját mintaboltunkat is Kecskemét belvárosában.
2004-ben a gazdasági és technológiai hatékonyság érdekében profiltisztítást hajtottunk végre, így pedig a magas beruházási költségek mellett is sikeresen tudtunk tovább fejlődni. Ekkor a malomipartól végső búcsút vettünk, és azóta is kizárólag sütőipari vállalkozásként tevékenykedünk.
A kezdetek óta folyamatosan fejlődünk. Célul tűztük ki, hogy vásárlóinkat kifogástalan minőségű pékáruhoz juttassuk minél szélesebb körben. Az évek során a termelési terünket, a kapacitásunkat és üzleteink számát is a sokszorosára növeltük, emellett pedig a dolgozók létszáma is gyarapodott: ma már több mint 1300 kollégánknak biztosítunk munkahelyet Kiskunfélegyházán, és 86 mintaboltunkban!
Azonban az idő múlása és az új technológiák megjelenése mellett is akadnak olyan termékek, amelyeket a mai napig ugyanazzal a receptúrával és módszerrel készítünk: ilyen a Régimódi beiglink és a fonott kalácsunk is.
A Régimódi beiglik ötféle ízben kaphatóak a mintaboltokban. A klasszikus mákos és diós mellett helyet kaptak az aszalványos töltelékek is, úgy, mint mákos-aszalt szilvás, diós-aszalt áfonyás, és a diós-aszalt sárgabarackos.
A töltelékek és a tészta kiváló alapanyagokból készülnek. A diót és a mákot mi magunk daráljuk le üzemünkben. A „dejó” helyett például ragaszkodunk a valódi dióhoz, az aszalt gyümölcsök pedig igazi gyümölcsből száradnak.
Számunkra a legfontosabb, hogy olyan termékeket adjunk mások asztalára, amelyeket mi magunk is szívesen hazaviszünk a családunknak.
Az ízesített és klasszikus töltelékek minden keverés után kóstoláson és minőségellenőrzésen esnek át, ezzel is gondoskodva arról, hogy biztosan fenséges és prémium beigliket süssünk és csomagoljunk.
A Régimódi beiglik a nevükhöz híven magukban hordozzák a hagyományos magyar süteményeknek azt az ízét, amik a nagymamáink recepteskönyvéből származnak. Az autentikusság és a minőség megőrzésének érdekében a mai napig ragaszkodunk ahhoz, hogy a beigliket gyárunkban teljes mértékben kézzel készítsük. Munkatársaink számára is izgalmas időszak ez, hiszen több százezer darabot kell legyártanunk karácsonyig. A szorgos kezekhez mosolygós arcok társulnak, amiktől ha lehet, még édesebbek lesznek az ünnepi ízek.
Azért, hogy biztosan tökéletes beigliket küldjünk ki a boltokba és partnereinknek, mi már szeptember végén próbasütéseket tartunk, és kóstoljuk minden nap a tésztákat, a töltelékeket, és a kisült termékeket. Ezek mindig örömteli pillanatok, és a dolgozók is szeretik megízlelni munkájuk gyümölcsét, majd boldogan és együtt elfogyasztani azt.
A fonott kalácsaink is hagyományos módon kézzel készülnek. Három különböző méretben kaphatóak, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelő nagyságot.
Évről-évre áruljuk el régi és új munkatársainkat a beigli tekerés és a kalács fonás fortélyait. A leggyorsabbak már három másodperc alatt is képesek megfonni egy kalácsot, sőt, vannak olyan munkatársaink, akik már a tésztának hátat fordítva is képesek erre! És természetesen nálunk általában nem is reped meg a beigli márvány mintás teteje.
Szeretnénk, ha az elmúlt évekhez hasonlóan idén is sok családdal tölthetnénk együtt a decembert, ahol együtt fogyasztjuk el az ünnep édes ízét!